SÅ HÄR APPLICERAR DU MASCARA SOM ETT PROFFS

Med en bra mascara kan du enkelt fräscha upp ditt utseende och framhäva dina ögon, men har du koll på hur du får snygga, voluminösa fransar utan klumpar? Vi på Lancôme guidar dig till att lägga mascara som ett proffs med åtta lätta steg.

ANVÄND EN ÖGONFRANSBÖJARE

Innan vi kommer till att använda själva mascaran, rekommenderar vi att du använder en ögonfransböjare. En ögonfransböjare kan nämligen hjälpa med att öppna dina ögon och få bättre kontroll över fransarna om du använder den på rätt sätt.

Håll ögonfransböjaren nära ögonfransarnas rötter och kläm stegvis ihop böjaren. Behåll ett lätt tryck för att uppnå en perfekt böjning av ögonfransarna.

Du kan också prova att värma upp din ögonfransböjare med en hårtork före du använder den. Det kommer hjälpa med att bibehålla böjen och därmed ge de bästa förutsättningarna för vackra, hållbara ögonfransar.

Det är viktigt att du använder ögonfransböjaren innan du lägger mascaran, eftersom du annars kan riskera att bryta av dina fransar.

FÖRBEREDELSE ÄR NYCKELN TILL VACKRA ÖGONFRANSAR

fransserum

Förberedelse är aldrig en dum idé – heller inte när det kommer till vackra ögonfransar. Precis som att rengöring och primer kan hjälpa din makeup med att hålla, kan ett fransserum likaledes hjälpa din mascara till det bästa resultatet.

Prova exempelvis Lancôme Cils Booster Lash Revitalizing Serum, som hjälper med att skydda och reparera ögonfransarna så att de ser fylligare och starkare ut.

Som vi känner igen från håret, kan även ögonfransarna skadas. Därför är det en bra idé att vårda dem med ett serum. Efter ca fyra veckors användning kommer du att börja se de första resultaten av serumets vårdande verkan.

mascaraprimer

Om du önskar extra längd och volym kan du med fördel använda en primer under din mascara. Lancôme Cils Booster XL är vår vita mascaraprimer som är ett utmärkt lager under all slags mascara.

Denna bas förstärker inte bara dina ögonfransar, den utjämnar också för att det ska bli lättare för dig att uppnå ett perfekt resultat med din mascara, och ser till att den håller hela dagen.

Denna formula innehåller fibrer som gör att ögonfransarna verkar längre och fylligare. Det är den perfekta basen för avundsvärda ögonfransar.

EN PROFESSIONELL MASCARA-RUTIN

Med få steg kan du få iögonfallande fransar. Vi guidar dig till hur du får ett professionellt utseende med din mascara.

1. TORKA BORT ÖVERFLÖDIG PRODUKT

För att undvika klumpar och applicering av för mycket av produkten kan du med fördel torka bort eventuellt överflödig mascara från din borste med en bit papper, före du har på den på dina fransar.

Undvik att skrapa av överflödig mascara från borsten på tubens öppning, eftersom mascaran då riskerar att hopas samman.

2. APPLICERA MASCARA PÅ HELA ÖGONFRANSEN

För att garantera att du täcker hela längden av varje ögonfrans och tillför volym, kan du arbeta med borsten uppåt från fransens rot till dess yttersta topp.

Låt försiktigt borsten löpa över fransarna med vår mascara, som är lätt att bygga upp för just det resultat du önskar.

3. SICKSACK-METODEN

Det bästa sättet att lägga mascara är genom att röra borsten från roten till toppen, men för att fördela färgen jämnt kan du röra borsten utåt i sicksack-rörelser.

Rör borsten från sida till sida för att täcka alla vinklar, inklusive topparna och sidorna på dina fransar.

4. APPLICERA PÅ BÄGGE SIDOR

När det kommer till fylligare fransar är ett enkelt drag med din mascara inte alltid nog. Applicera en mascara med volymgivande verkan på ovan- och undersidan av varje ögonfrans för ett mörkare, mera intensivt utseende.

5. GLÖM INTE DE NEDERSTA ÖGONFRANSARNA

Dina nedersta fransar behöver också kärlek. Du har kanske upplevt att det är lättare att använda en mindre borste eller spetsen på din borste till att applicera produkten på dina nedre fransar.

Tillsammans med en gel-emulsion formula, säkrar vår mascaras en fjäderlätt känsla utan klumpar och med långvarig hållbarhet i upp till 24 timmar.

6. FÅNGA ALLA HÖRN

För att uppnå det snyggaste resultatet och öppna upp ögat helt, är det viktigt att du kommer in i alla delar och hörn av dina ögonfransar. Det innersta hörnet av ögat kan ibland bli förbisett när man applicerar mascara.

Genom att vända din borste lodrätt och använda spetsen av borsten kan du nå även de mest besvärliga av fransar.

7. PUMPA INTE BORSTEN

Det kan vara frestande att pumpa borsten upp och ned i tuben för att få på mer produkt. Men upprepade pump kan i stället torka ut din maskara och bilda klumpar eftersom du bara pumpar ned luft i behållaren.

Om du behöver mer produkt på borsten kan du försiktigt snurra runt borsten nere i tuben för att samla upp mer.

8. GE DET TID ATT TORKA

Det kan hända att du träffar på sidan med din mascara. Om det inte blir helt som du har planlagt, vänta tills din mascara är torr före du avlägsnar dina makeup-misstag.

Om du försöker att avlägsna mascaran medan den fortfarande är våt kommer den bara smetas ut. Det samma gäller om du använder vattenfast mascara. Det är först när produkten har torkat som du försiktigt kan skrapa bort den. Om det är svårt att få bort kan du doppa en bomullsrondell i micellärt vatten och dutta av mascaran.

UPPTÄCK LANCÔMES MASCARA

HITTA DITT ÖGONFRANS-UTSEENDE

Vi har gjort en guide till dig så du enkelt kan hitta just den mascara som passar till det fransutseendet som du önskar att uppnå.

HITTA DEN PERFEKTA MASCARAN

×