Ge huden extra omvårdnad för att undvika torr vinterhud

Varje år när årstiden skiftar och temperaturen faller, följer nya utmaningar för vår hud. Kallare och torrare väder kan påverka huden, och många av oss drabbas av irriterad och torr vinterhud.

Läs mer om hur du får den bästa hudvården för vintern, så du kan hålla huden mjuk, välfuktad och behaglig under hela året.

Din vinterhud behöver extra fukt

Huden är vårt viktigaste skydd mot omvärlden, den skyddar kroppen mot väder, bakterier och föroreningar. För att ge optimalt skydd är det viktigt att ge huden vård under hela året, både om sommaren såväl som om vintern.

Den kalla temperaturen och torra inomhusvärmen, som kännetecknar hösten och vintern, ökar hudens tendens till att bli torr. Huden har därför behov för särskild vård under vintermånaderna.

Brist på fukt kan irritera huden. När huden saknar fukt är dess skyddande barriär försvagad och är därför mera mottaglig för yttre påverkan som väder och vind. Huden kan då kännas torr, stram och irriterad.

För att stärka huden och förbereda den inför vintern kan du använda hudvårdsprodukter berikade med fuktgivande ingredienser. Sådana ingredienser kan hjälpa till med att hålla hudens naturliga fuktdepåer i balans och ge torr vinterhud ett välbehövligt fukttillskott.

Till exempel kan Lancômes Hydra Zen Neurocalm Cream lugna huden och tillföra fukt tack vare ett exklusivt plantkomplex. Den lätta formulan tränger snabbt in i vinterhuden och lämnar den behaglig, mjuk och välfuktad.

Stärk hudens barriär med extra närande hudvård hemma

Vår hud består naturligt av en känslig sammansättning av goda bakterier, det så kallade mikrobiomet, som håller huden i balans och ger ett optimalt försvar mot yttre påverkan.

Genom att använda hudvårdsprodukter som innehåller regenererande ingredienser möjliggör du att din hud är väl skyddad mot vinterns utmaningar.

Génifique Advanced Serum är berikad med en unik och effektiv sammansättning av både pro- och prebiotiska bakterier som aktivt återupprättar hudens naturliga balans och stärker den skyddande barriären. Serumet stärker hudens eget försvar mot det tuffa vintervädret.

TIP

Använd serumet under din dagkräm för att
accelerera effekten av de aktiva ingredienserna.

Génifique Day Cream arbetar väl ihop med serumet och tillför huden fukt på djupet. Förutom de fuktgivande egenskaperna har krämen också bra anti-age egenskaper för dig som vill bekämpa de försa ålderstecknen. Dagkrämen utjämnar fina linjer och lämnar huden strålande och uppstramad.

Huden runt ögonen är tunnare och känsligare än i resten av ansiktet, och området har därför behov för extra vård. Ögonkrämen Advanced Génifique Yeux Eye Cream ger extra vård till ögonområdet, och gör att huden verkar uppstramad och ger ett piggare intryck. Génifique-ögonkrämen är berikad med samma formel som dagkrämen i samma serie, och de två produkterna kompletterar varandra och bidrar till en stärkande vård för hela ansiktet.

GÖR NÅGOT EXTRA I DIN HEMMA-HUDVÅRD UNDER VINTERMÅNADERNA

Det är en god idé att skaffa sig bra hudvårdsrutiner, både på morgonen och kvällen, med fuktgivande dag- och nattkrämer. Det gäller särskilt om vintern eftersom det då är som viktigast att huden får extra omvårdnad. Rénergie Multi-Lift Night Cream är en utjämnande och uppstramande nattkräm som vårdar din vinterhud och lämnar den med ett fräscht och förnyat utseende.

Utöver att tillföra fukt morgon och kväll kan du med fördel komplettera din vanliga hudvårdsrutin med en vårdande ansiktsmask och en mjuk exfolierande scrub.

Exfoliering är ett fantastiskt redskap för att ta bort död hud. Använd en mild exfoliering, som vårdar och ger näring, i ansiktet på vintern. Hydra Zen Sugar Scrub är berikad med sheasmör, honung och mikrokulor med mineraliskt ursprung. Du uppnår en mild exfoliering och den vårdande formeln lämnar huden ultramjuk.

En ansiktsmask ger extra omvårdnad och är vardagslyx för huden. Under de kalla månaderna ger den intensiva omvårdnaden från en ansiktsmask ett bra fukttillskott till torr vinterhud.

Välj en ansiktsmask som fuktar din hud på djupet och bekämpar den torra vinterhuden. Lancôme erbjuder flera ansiktsmasker till olika områden och behov, så du enkelt kan ge ansiktet extra omvårdnad under vintermånaderna.

Hydra Zen Jelly Mask är en ansiktsmask i tubform. Masken är berikad med närande akaciahonung och fuktgivande rosvatten. Applicera masken i ett generöst lager på ansiktet före sänggåendet, och låt masken verka under natten.

GE HELA KROPPEN EXTRA VÅRD OM VINTERN

Det är inte bara ditt ansikte som drabbas av torr vinterhud och behöver extra vård. Även huden på resten av kroppen är särskilt utsatt vid låga temperaturer.

Huden på kroppen är bättre skyddad mot kölden tack vare våra vinterkläder, men trots det blir även den utsatt för vintervädret. En extra vårdande bodylotion som Nutrix Royal Bodylotion hjälper till med att hålla hela kroppen välfuktad genom vintern.

Det är en särskilt god idé att tillföra fuktkräm till kroppen efter ett varmt bad, eftersom det varma vattnet och de stora temperaturskillnaderna är extra hårda mot den redan prövade vinterhuden.

 

EXPERTIS. INNOVATION. SYNLIGA RESULTAT

BEHAGLIGA FORMULAS BASERADE PÅ DEN NYASTE VETENSKAPEN OM HUDEN- SEDAN 1936

unna dig själv rénergie multi-lift ultra cream

läs mer

×